Menu

Policija u Brki kod osobe pronašla speed i ecstasy Istaknuto

ekstDana 15.06.2019. godine, postupajući po operativnim saznanjima da se lice sa inicijalima L.J. rođen 1996. godine sa područja Brčkog, na području Brčko distrikta BiH bavi prodajom opojne droge “Speed” i “Ekstazi”, policijski službenici su imenovanog pronašli u mjestu Brka i nad njim izvršili službenu radnju dokazivanja - pretres.

 

 

Prilikom preduzimanja radnji kod imenovanog je pronađena torbica, u kojoj se nalazio PVC paketić sa praškastom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin Speed” i PVC paketić u kojem su se nalazile tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Ekstazi”.

 

Lice je pozvano u Policiju i nad njim je izvršena kriminalistička obrada. Nakon kriminalističke obrade lica, utvđeno je da postoji osnov sumnje da je isti počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Radi daljeg krivičnopravnog procesuiranja, protiv lica L.J., Policija će podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com