Menu

Brčko: U subotu obustava saobraćaja povodom "Vidovdanske trke" Istaknuto

obustava saobracajaNa osnovu zakonskih ovlaštenja, a u povodu održavanja sportske manifestacije na cesti, (trdicionalna „Vidovdanska trka 2019“), uz pismenu saglasnost Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH donijela je Rješenje kojim se odobrava obustavljanje saobraćaja u gradu Brčko, dana 22.06.2019. godine, u vremenu od 18,00 – 21,00 sat, ulicama gdje se odvija trka.

 

 

Navedenog dana, u vremenu obustave saobraćaja, kao alternativni putni pravac za saobraćaj na putu Bijeljina-Brčko i Brčko-Bijeljina, u oba smjera, će se odvijati od AD „Bosnaplod“ Brčko, putnom komunikacijom koja prolazi kroz JP „Luka“ Brčko – carinskim terminalom do graničnog prelaza „Most“ i do zgrade Privredne banke Sarajevo u naselju „Kolobara“.

 

Preusmjeravanje, obustava i regulisanje saobraćaja će biti vršeno uz upute i regulisanje od strane organizatora trke i pripadnika Policije Brčko distrikta BiH.

 

Obzirom da je došlo do izmjene trase trke u odnosu na prethodne godine, posebno ističemo da će se vršiti potpuna obustava saobraćaja na saobraćajnicama u užem dijelu grada, te da će dolaziti i do potpune obustave saobraćaja na regionalnim putevima, kao i na magistralnom putu M14.1 Lončari-Brčko-Bijeljina.

 

Ovim putem sugerišemo svim građanima-učesnicima u saobraćaju, da svoje aktivnosti, odnosno vožnju vozila u gradu, prilagode navedenom vremenu i obustavama, te da se pridržavaju uputa organizatora i pripadnika Policije, kako ne bi dolazilo do nepotrebnih gužvi i zastoja u saobraćaju.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com