Menu

Brčko: Otvoreno gradilište za vodovodnu mrežu u MZ Brod Istaknuto

Gradilište vodovod MZ Brod 2Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i Javnog preduzeća “Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH, počeli su radovi na realizaciji projekta „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Brod“.

 

 

Radovi se realizuju na osnovu provedenog otvorenog postupka za nabavku radova, te u skladu sa predmjerom radova iskazanim u tenderskoj dokumentaciji, a u kojem je JP „Komunalno Brčko“ izabrano kao najpovoljniji ponuđač.

 

Cijena ugovorenih radova iznosi 36.855,00 KM sa uračunatim PDV-om i svim troškovima.

 

„Svi radovi biće izvedeni u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima koji važe za izvođenje radova ove vrste, i to vlastitim kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima. U okviru projekta biće izgrađeno 270 m vodovodne mreže, što će omogućiti priključenje novih korisnika na vodovodnu mrežu“, kažu u RJ Vodovod i kanalizacija.

 

Osim ovog projekta JP „Komunalno Brčko“ paralelno izvodi radove na izgradnji vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Boće, koji teku predviđenom dinamikom, dok su projekti izgradnje vodovodne mreže za priključenje zgrade za socijalno ugrožene porodice i boračku populaciju u naselju Novo Brčko, zatim izgradnje vodovodne mreže u ulici Lejlića u MZ Gluhakovac i radovi na izgradnji vodovodne mreže u ulici fra Šimuna Filipovića, okončani. Nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže u ulici fra Šimuna Filipovića očekuje se krajem jula.

 

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com