Menu

baner for web jpg

Brčko: Jednokratna novčana pomoć demobilisanim borcima Istaknuto

cizma branitlejiU nastavku 62. redovne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Odluku o utvrđivanju kriterija za postupanje prilikom odobravanja jednokratne novčane pomoći u slučaju smrti demobilisanog borca i članovima uže porodice demobilisanog borca kao i program utroška sredstava za ove namjene.

„Ovom odlukom osiguran je pravni okvir za postupanje prilikom isplate jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti demobolisanog borca, članovima njegove uže porodice, odnosno varijanta kada pravo ostvaruje demobilisani borac za slučaj smrti člana svoje uže porodice. Iznos novčane pomoći za ovu namjenu je 1.000 KM za slučaj smrti demobilisanog borca, odnosno iznos od 300 KM za slučaj smrti člana uže porodice demobilisanog borca. Za ovu vrstu pomoći Vlada izdvaja sredstva na godišnjem nivou u iznosu od preko 200.000 KM“, rekao je Senad Bešić, šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu i civilne žrtve rata Vlade Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com