Menu

Brčko: Održana 20. Smotra folklora "Vidovdan 2019" Istaknuto

smotra 1 640x336U okviru manifestacije „Vidovdanski dani kulture“ SPKD „Prosvjeta“ sinoć je na stadionu malih sportova „Blatuša“ održana 20. Smotra folklora Vidovdan 2019.

 

 

Dragan Tomić predsjednik SPKD „Prosvjeta istakao je da ova tradicionalna manifestacija ima veliki značaj za naš grad.

 

“Ovo je jubilarna 20. Smotra folklora Vidovdan, i uvijek je organizujemo u okviru “Vidovdanskih dana kuluture” jer želimo samim tim da damo jedan veliki doprinos i značaj proslavljanju velikog srpskog praznika Vidovdana”, rekao je Tomić.

 

Umjetnički rukovodilac foklornog ansambla SPKD „Prosvjeta“ Dragan Stokić rekao je da su ponosni što imaju priliku da ugoste 11. kulturno umjetničkih društava iz zemlje i regiona i da je ovo svakako naznačajniji događaj u okviru manifestacije „Vidovdanski dani kulture“.

 

Jedan od gostiju koji su učestvovali na sinoćnoj smotri foklora, Veljko Bjelivuk iz folklornog ansambla „Splet“ Novi Sad istakao je dobru saradnju sa SPKD „Prosvjeta“.

 

“Ovo je jedan veliki događaj na koji vrlo rado dolazimo. Uspostavili smo dobru saradnju folklornim ansamblom “Prosvjete”, prošle nedelje su oni bili gosti kod nas a sada mi kod njih, i nadamo se da će ta saradnja da traje još dugo vremena”, rekao je Bjelivuk.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com