Menu

Dijete za njega dilalo drogu: “Ubit ću te ako mi ne doneseš 300 KM” Istaknuto

dileri drogaDvadesettrogodišnji Banjalučanin Marko Praštalo priznao je šverc droge, kao i da je angažovao maloljetnika da prodaje drogu za njega.

 

 

Vesna Rujević, njegova advokatica, tokom suđenja u banjalučkom Okružnom sudu rekla je da su se s banjalučkim Okružnim tužilaštvom dogovorili da zaključe sporazum o priznanju krivice te da se nadaju da će postići dogovor jer se, kako je navela, glavni tužilac saglasio s visinom predviđene kazne.

 

Praštala, koji je odranije poznat policiji, optužnica tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, iznudu i nanošenje lakše povrede.

 

Prema optužnici, on je 2015. i 2016. nabavljao marihuanu, koju je prepakivao i prodavao u Banjaluci, a za prodaju je angažovao i maloljetnog S.Z.

 

Maloljetnik je bio obavezan da mu za prodaju narkotika donosi 200 do 300 maraka, inače bi mu prijetio da će ga tući i reći sve njegovim roditeljima.

 

Kada mu jednom nije donio novac, otišao je pred školu koju pohađa i rekao mu da mu je dužan te mu zaprijetio: “Ubiću te ako mi do sutra naveče ne doneseš 300 KM”, a pozivao ga je i telefonom. Kada je drugu veče sreo maloljetnika napao ga je i udario rekavši mu da će reći njegovom ocu da je diler ako mu ne vrati novac, piše Dnevni avaz.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com