Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Liječenje pčelinjim zrakom i u Brčkom Istaknuto

api8Tokom vikenda u Brčkom je profunkcionisao projekat koji na osnovu aktivnosti pčela u košnicama pomaže ljudima sa zdravstvenim problemima, prije svega sa otežanim disanjem. Riječ je o „Api komori“, projektu vrijednom 10.000 maraka koji je rezultat privatne inicijative brčanskog pčelara Rame Rendića.

 

 

„U korištenju pčela u medicinske svrhe ovo je zasigurno iskorak naprijed, koji se već potvrdio u zemljama Evropske unije jer na ovaj način istovremeno se mogu konzumirati svi pčelinji proizvodi, poput matične mliječi, propolisa ili meda, što uveliko olakšava disanje pa i suzbija neke od alergija“, istakao je Rendić.

 

Ovo je inače peta „Api komora“ uopšte u BiH i njene usluge biće besplatne, a brčanska Vlada apolutno podržava njen razvoj uz obaveze da se pružanje usluga i zvanično registruje, naglasio je na svečanosti otvaranja šef Odjeljenja za poljoprivredu Zoran Gajić, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com