Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Brčko: U Bolnici otvoren šalter za ovjeru knjižica Istaknuto

SALTER 1 642x336Kao prvi korak potpisanog Sporazuma o međusobnoj saradnji Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta i Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar Brčko“ danas je u prostorijama brčanske Bolnice na infopultu otvoren šalter za ovjeru zdravstvenih knjižica.

 

 

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Distrikta Miodrag Todorović je istakao da je šalter namjenjen prvenstveno za pacijente, koji hitno moraju ovjeriti knjižicu, ali i za druge osiguranike.

 

Otvaranje ovog šaltera nije iziskivalo nikakve dodatne troškove, a radno vrijeme sa strankama je svaki radni dan od 8:00 do 15:30 sati.

 

Todorović je dodao da je na ulaz u zgradu Fonda zdravstvenog osiguranja postavljeno zvonce kako bi se osiguranicima koje imaju poteškoće u kretanju, majkama sa djecom i trudnicama olakšao pristup.

 

„Svima koji imaju problem da fizički dođu do šaltera mogu da pozvone. Zaposlenik će izaći i uzeti njihovu dokumentaciju, te završiti posao za njih ili će im pomoći da pristupe šalteru i zaposlenicma Fonda“, dodao je Todorović.

 

Najavio je i da očekuje da kompletna procedura uvođenja elektronskih zdravstvenih legitimacija bude okončana do kraja tekuće godine, a njihovo prvo izdavanje početkom naredne godine.

 

Prema njegovim riječima, Fond zdravstvenog osiguranja izdvaja sredstva po više osnova. Ali sa sredstvima kojima raspolaže, mogao bi da unaprijedi i proširi sadašnji paket zdravstvenih usluga, iako je on u odnosu čak i na šire okruženje, kako je Todorović naglasio, najveći i najširi paket zdravstvenih usluga.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com