Menu

I ove godine učesnici ultramaratona Vukovar – Srebrenica prošli kroz Brčko Istaknuto

ultramaraton 642x336Učesnici ultramaratona Vukovar – Srebrenica, koji su juče iz Memorijalnog centra Ovčara pored Vukovara krenuli na put, stigli su danas i u Brčko distrikt.

 

 

U distrikt je stiglo pet maratonaca, a organizatori pozivaju da im se na ruti do Srebrenice pridruži svako ko osjeća potrebu.

 

Učesnik ultramaratona Elvir Rakipović iz Osijeka ističe da je ovogodišnja poruka ista kao i proteklih godina, a to je poruka mira, ljubavi i tolerancije, kao i da je ultramaraton posvećen svim nevino stradalim civilnim žrtvama u proteklom ratu.

 

Dodao je da je ove godine maraton bio posebno težak, zbog velikih vrućina, ali da su ga volja i cilj motivisali da izdrži.

 

“Ovo je bilo ekstremno teško, današnja dionica nam je najduža, 54 kilometra, a očekuje se i promjena vremena. Imali smo osjećaj kao da sve vrijeme trčimo u sauni, ali kada te nosi pravi motiv i dobra logistika, ide dobro, mada smo sporiji nego inače, što je normalno za ovakve vremenske uslove”, rekao je Rakipović.

 

Vođa Osmog ultramaratona Vukovar – Srebrenica Ekrem Bećirović pohvalio je maratonce i istakao da su izdržali nadljudski napor.


Naveo je i sve one koji su pomogli organizovanje ovog maratona.

 

“Organizator je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, ove godine po prvi put sa ‘Udrugom Bošnjaka veterana Domovinskog rata Hrvatske’ pokrovitelj je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, dva člana predsjedništva iz BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić”, rekao je Bećirović.

 

Učesnici maratona, od 6. do 10. jula u nekoliko etapa pretrčaće ukupno 227 kilometara.

 

Etape su: Vukovar – Vinkovci – Brčko – Janja – Zvornik – Srebrenica, piše radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com