Menu

Jučerašnje nevrijeme pruzrokovalo materijalne štete u Brčko i vatrogasci imali intervencije Istaknuto

nevr5

Grmljavinsko nevrijeme sa kišom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je juče u popodnevim satima područje Brčko distrikta te tom prilikom izazvalo značajnu štetu na privatnim i javnim objektima.

 

Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije u Odjeljenju za javnu sigurnost ističe da su nadležne službe imale 15 intervencija zbog nastale štete, prouzrokovane uglavnom urušavanjem fasada i krovova, a šteta je prijavljena i na plovilima na rijeci Savi.

 

“Nije bilo potrebe da naši pripadnici intervenišu zbog prodiranja vode u podrumske prostorije, a na svu sreću, bez obzira na jačinu nevremena i padavina, nije bilo posljedica po zdravlje i živote ljudi” naglasio je Hasanbašić.

 

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Brčko distriktu nakon jučerašnjeg nevremena su intervenisali 18 puta i uglavnom se tu radilo o tehničkim intervencijama uklanjanja stabala sa javnih saobraćajnica i drugih javnih površina.

 

Takođe su zabilježena i tri požara za vrijeme velikog nevremena praćenog kišom i vjetrom tako da su vatrogasci morali intervenisati i u tom slučajevima.

 

I tokom jutra vatrogasci su bili angažovani na uklanjanju jednog oborenog stabla u krugu gradske Bolnice koje je onemogućilo prilazak sanitetskih vozila do Specijalističkih službi.

http://radiobrcko.ba

 

nevr5a

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com