Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Brčanski biciklisti krenuli na dug put za Srebrenicu Istaknuto

biciklisti distrikt 1U organizaciji Sportskog društva “Distrikt” Brčko jutros je ispred brčanske Vijećnice na put oko 150 km za Srebrenicu krenulo sedam Brčaka sa biciklima kako bi odali počast žrtvama genocida.

 

 

Azur Hadžić, organizator “Osmog biciklističkog maratona Brčko –Srebrenica” rekao je da je cilj putovanja da se javnost podsjeća da je rat najveće zlo i da se zločini koji su se desili više nikada i nikome ne ponove.

 

“Bez obzira na loše vrijeme nas sedam biciklista odlučilo je da krenemo na put dug oko 150 km. Kao i svake godine šaljemo najbitniju poruku, a to je da se nikada i nikom više ne ponovi. Danas ćemo obići i sva mjesta gdje su stradali nevini civili počevši od Brčkog, Bijeljine, Zvornika, Konjević Polja, pa sve do Srebrenice. Priključit ćemo se biciklistima iz Bihaća i biće ih oko 300 i zajedno s njima trebali bi biti u Srebrenici oko 19 sati”, rekao je Hadžić.

 

Ispred Vijećnice bicikliste je ispratio i predsjednik Skupštine Esed Kadrić i njegov zamjenik Ivo Filipović.

 

biciklisti distrikt 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“I ove godine ispraćamo mladu ekipu biciklista koji se žele na ovakav dostojanstven način pokloniti svim žrtvama u BiH, a posebno žrtvama u Srebrenici. Uistinu ko to nije doživio ne zna šta znači putovati cijeli dan na biciklu i razmišljati šta se dogodilo”, rekao je Filipović.

 

Prije polaska učesnici biciklističkog maratona Brčko-Srebrenica odali su počast poginulim borcima ispred spoemnika Armije RBiH i HVO-a.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com