Menu

U Prijedoru otkriven spomen obilježje braniteljima 108. HVO brigade Ravne Brčko Istaknuto

prijedorSvetom misom za poginule i umrle branitelje u crkvi svetog Ive u Prijedoru svečano je otkriveno spomen obilježje braniteljima HVO-a, pripadnicima Šeste satnije, prve bojne 108. HVO brigade Ravne Brčko.

 

 

Naime, šest branitelja iz ove satnije je poginulo u proteklom Domovinskom ratu a veliki broj njih je preminuo nakon rata.

 

"Zato je izuzetno značajno da spomenike braniteljima izgradimo u svim mjestima sa hrvatskim življem da bismo im se i na takav način zahvalili za sve ono što su uradili, kako bismo mi danas mogli ravnopravno sudjelovati u kreiranju i stvaranju Brčko distrikta kao jedne multietničke zajednice", naglasio je dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH.

 

"Nikad ne smijemo zaboraviti doprinos koji su branitelji dali u proteklom Domovinskom ratu za opstojnost hrvatskog naroda na ovim prostorima. Stoga je izuzetno značajno da podižemo ovakve spomenike, kako bismo ih se vječno sjećali", dodao je Ivo Filipović, dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta.

 

Polaganju vijenaca i cvijeća na ovom spomen obilježju nazočili su najviši dužnosnici iz političkog i javnog života hrvatskog naroda na ovom području, bivši pripadnici 108. HVO-a brigade kao i brojni mještani ovog i okolnih naselja.

(Vecernji.ba)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com