Menu

Brčko: Policija uskoro preseljava u novu zgradu? Istaknuto

Nova zgrada Policije 642x336Radovi na sanaciji propusta u gradnji nove zgrade brčanske Policije privode se kraju, tako da bi velelepni objekat, čija je izgradnja koštala 15.000.000 maraka i koji je završen prije četiri godine, napokon mogao dobiti upotrebnu dozvolu.

 

 

„Brčanska Vlada, zajedno sa UNDP-om, je pokrenuila postupak korekcije propusta koji je obuhvatio ispravke u protupožarnom i ventilacionom sistemu. Sagrađen je i novi dimnjak, a korigovani su i evakucijski izlazi“,rekao je šef Pododjeljenja za javne objekte brčanske Vlade, Nenad Radojković.

 

Inače, ukupna vrijedost izvedenih radova na korekciji je 690.000 maraka i biće u potpunosti okončani do kraja tekućeg mjeseca. Stručna komisija će nakon radova ponovo obaviti tehnički pregled i, ukoliko objekat dobije upotrebnu dozvolu, u funkciji bi mogao biti, početkom septembra mjeseca tekuće godine, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com