Menu

Brčko: Za oboljele od karcinoma uskoro više ortopedskih pomagala Istaknuto

b srce foond 642x336Na sastanku članova Udruženja oboljelih od malignih oboljenja „Brčansko srce“, sa direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja Miodragom Todorovićem potvrđeno je da će na osnovu njihovih primjedbi doći do izmjena u novom Pravilniku o ortopedskim pomagalima.

 

 

Todorović ističe da su u Fondu našli prostora da ispoštuju sve zahtjeve Udruženja „Brčansko srce“ koji se odnose na ortopedska pomagala u smislu povećanja broja i iznosa, a o kojima je bilo riječi i na prvom zajedničkom sastanku sa predstavnicima svih brčanskih udruženja oboljelih.„Fond je razumio potrebu za određenim izmjenama, tako da smo u novom pravilniku, koji bi za desetak dana trebao biti u primjeni, za oboljele od karcinoma dojke planirali da im se umjesto dosadašnja dva odobre četiri grudnjaka, a i rok trajanja proteze će biti smanjan sa 24 na 12 mjeseci. Također je ovim pacijentima koji imaju problem sa edemom ruke omogućena i limfna drenaža i rehabilitacija 10 dana u toku godine. Za operisane od karcinoma debelog crijeva, dosadašnja jedna kesica stome je povećana na dvije“, pojasnila je šef Službe za zdravstvenu zaštitu Lidija Ljubojević.

 

Prema riječima direktora Fond zdravstvenog osigurana Miodraga Todorovića, na današnjem sastanku je bilo riječi i o potrebi Fonda za povratnim informacijama od osiguranika, kako bi se prije svega poboljšao kvalitet usluga i pacijenti bili zadovoljni.

 

„Osiguranici će imati mogućnost da u Fondu anonimno ili sa potpisom ili putem web stranice anonimno, da da svoje primjedbe i sugestije u vezi usluge koju je koristio, bilo operacije, terapije ili pak na rad Fonda, a sve kako bi se ocijenila usluga kompletnog sistema zdravstvene zaštite“, dodao je Todorović.

 

Predsjednica Udruženja „Brčansko srce“ Ramiza Musić, istakla je da je ovo udruženje do sada imalo dobru saradnju sa Fondom zdravstvenog osiguranja i da se nada da će i u budućnosti ona biti sve bolja.

 

Musić je pozvala sve koji su na žalost oboljeli od malignih oboljenja da dođu u „Brčansko srce“, koje je uvijek spremno da im pomogne, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com