Menu

baner for web jpg

Trebinjskom imamu Sadmiru Mustafiću pod prozorom pjevali četničke pjesme Istaknuto

trebi8Zabilježen je još jedan slučaj zastrašivanja povratnika, a ovaj put u Trebinju koji se desio Sadmiru Mustafiću, imamu i sekretaru Medžlisa islamske zajednice Trebinje.

 

 


Mustafić je danas na Twitteru objavio kako ga je sinoć snašla neugodna situacija kada mu je omladina, navjerovatnije u alkoholiziranom stanju, došla pod prozor i uzvikivala brojne uvrede.

 

"Sinoć je trebinjska mladost, njih trideset, i muško, i žensko, do 01:30 pjevala pod mojim prozorom 'ne volim te Alija, zato što si balija', i o Draži, četnicima, Srebrenici... Svoje ptičiće sam probudio bojeći se da ih kakva flaša o prozor ne probudi i ne ostavi traumu", napisao je trebinjski imam, što je izazvalo lavinu komentara i kritika na Twitteru.

 

On je ovaj slučaj prijavio policiji koja se pojavila na mjestu događaja i rastjerala omladinu. Međutim, na tome se uvijek sve i završi.

 

Prethodni trebinjski imami također su ukazivali na slične slučajeve u kojima su brojne osobe u alkoholiziranom stanju dolazile pred džamije i njihove kuće kako bi vrijeđali njih i druge Bošnjake.

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com