Menu

Brčak Admir Delagić odlazi na svjetsko prvenstvo u uličnom fudbalu! Istaknuto

admir 1Da su Brčaci poznati u cijelome svijetu i da učestvuju na različitim takmičenjima potvrđuje i naš Brčak Admir Delagić (32) koji će od 26. jula do 3. augusta sa reprezentacijom BiH učestvovati na 17. svjetskom prvenstvu u uličnom fudbalu koje će se ove godine održati u Welsu u Kardifu.

 

 

Admir kaže da će se potrudit da Brčko i BiH predstavi u najboljem svjetlu.

 

"BiH učestvuje osmi put za redom na svjetskom prvenstvu, a ove godine je selektor reprezentacije odlučio pozvati i mene i već sam obavio niz treninga. Svi smo spremni za takmičenje i u ekipi vlada odlična atmosfera. Zahvalio bi se selektoru Elmedinu Skrebi na pozivu i nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje. Potrudit ću se da naš grad i državu predstavim dostojno na prvenstvu u Welsu”, rekao je Admir.

 

Za odlazak na svjetsko prvenstvo Admir nije mogao propustiti a da se ne zahvali i onima koji su mu pomogli.

 

“Zahvaljujem se poslaniku u Skupštini Brčko Seadu Softiću, predsjedniku Skupstine Esedu Kadriću i koordinatoru Vlade Seadu Šadiću na finansijskoj pomoći i koji su mi mnogo pomogli pri kupovini određene sportske opreme koja mi je potrebna za treniranje i putovanja na treninge reprezentacije. Zahvaljujem se i mojim prijateljima koji su odvajali svoje slobodno vrijeme vozeći me na treninge, a posebno hvala mom klubu MNK “Klanac” koji je na sve moguće načine izašao u susret i olakšao mi sve to”, rekao je Admir.

 

Nosilac ovog projekta, 17. svjetsko prvenstvo u uličnom fudbalu je Homeless World Cup fondacija, a kao partner UEFA-e je i ove godine pozvala reprezentaciju BiH.

 

Udruženje ,,Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS" (MFS-EMMAUS) kao domaća, nevladina humanitarna organizacija već dugi niz godina realizuje različite projektne aktivnosti usmjerene na podršku onima kojima je pomodć najpotrebnija. Kroz rad svojih ureda u Doboj Istoku, Zvorniku, Sarajevu, Srebrenici i Glamoču oko 263 uposlenika realizuju preko 20 aktivnih projekata kroz koje se pruža podrška širokoj strukturi korisnika. Jedan od tih projekata je i projekat Malonogometne reprezentacije BiH u uličnom fudbalu.

 

admir 1

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com