Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Otkriveno Spomen obilježje hrvatskim braniteljima u Uloviću Istaknuto

200719 Ulovic 1U okviru Dana Svetog Ilije – Ulović 2019. otkrivreno je Spomen obilježje hrvatskim braniteljima u ovom mjestu kod Brčkog iz zadnjeg i II svjetskog rata. Nakon otvaranja spomenika uslijedilo je opijelo i polaganje vijenaca.

 

 

Dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko Distrikta i predsjednik HDZ BIH Organizacije za Brčko distrikt tim je povodom kazao da je osnovna svrha podizanja spomenika hrvatskim braniteljima brčanskog kraja želja da se mještani Ulovića, ali i prolaznici podsjete na neka grozna vremena ali i na potrebu jedinstva Hrvata koji zahvaljujući braniteljima ovdje imaju svoj prostor i dijele ga sa drugima.

 

Ivica Filipović, dopredsjednik Skupštine Brčko Distrikta i ratni zapovjednik 108 HVO pješačke brigade kazao je da je otvaranje Spomen obilježja u Uloviću poseban dan jer se na taj način prisjećamo i mrtvih i živih. Živima se ne možemo nikada do kraja zahvaliti za odbranu ovih prostora i naših domova i mjesta, a mrtvi su za nas dali ono najsvetije što imaju, a to je život, kazao je on.

 

Ivo Anđelović, predsjednik brčanske Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja je poručio da je i ovo podizanje spomenika u Uloviću podsjećanje na sve ono što su branitelji za nas učinili, a mi ih se sa zahvalnošću i nezaboravom sjećamo.

 

Mještani su naročitu zahvalnost iskazali Anti Domiću koji je i lično pomogao da se ovo Spomen obilježje sagradi.

 

Idejno rješenje za Spomen obilježje hrvatskim braniteljima u Uloviću uradio je slikar Zvonimir Marić.

http://radiobrcko.ba

200719 ulovic 3

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com