Menu

baner for web jpg

Brčko: Potpuna zabrana korištenja društvenih mreža za vrijeme radnog vremena Istaknuto

opstina milicVlada Brčko distrikta BiH u nastavku 63. redovne sjednice usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana 2 za jačanje kohezije u zajednici Brčko distrikta BiH kao odgovor na incidente motivisane predrasudama i mržnjom.

 

Nakon diskusije o ovoj tački dnevnog reda članovi Vlade usvojili su zaključak kojim su osudili svaki govor mržnje od strane državnih službenika i namještenika, posebno u vrijeme radnog vremena i putem društvenih mreža.

 

„Zaposlenici Vlade i ostalih institucija moraju imati odgovornost za svoje postupke. Vlada je zadužila rukovodioce organa uprave i drugih institucija da u saradnji sa službenikom za etiku izanaliziraju propise koji uređuju ovu materiju i predlože njihove izmjene, a sve s ciljem suzbijanja takvog govora i potpune zabrane korištenja društvenih mreža za vrijeme radnog vremena“, istakao je gradonačelnik Siniša Milić.

 

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić naveo je da je akcioni plan usvojen za period od 2019. do 2021. godine, te da je na njemu radila radna grupa u koju su bili uključeni predstavnici Vlade, OSCE-a, nevladinih organizacija i drugih udruženja građana.

 

„Cilj akcionog plana je da se donesu mjere kako bi se preduprijedili incidenti izazvani mržnjom i predrasudama i da govor mržnje bude sveden na najmanju moguću mjeru. Vlada je zauzela stav, kada su u pitanju državni službenici, javni namještenici i svi koji su zaposleni u institucijama Distrikta, da izmjenom propisa spriječi pojavu govora mržnje“, dodao je Blažić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com