Menu

baner for web jpg

Brčko: Ekonomska škola opremljena novim pametnim tablama Istaknuto

tablaOd prije nekoliko dana brčanska Ekonomska škola raspolaže sa dvije nove pametne table, te dodatnom opremom za sportsku kulturu, tačnije dva nova stola za stoni tenis, košem za košarku, vagom i visinomjerom.

 

 

Direktor ove srednje škole Zora Pajkanović ističe da se postepenom nabavkom nastavih pomagala želi osavremeniti nastavni proces.

 

„Od prije imamo jednu pametnu tablu, a sada su nam isporučene ranije naručene dvije nove pokretne pametne table, i ukoliko se u budućnosti pokaže da su iskorištene u punom kapacitetu radićemo na nabavci novih“, dodala je Pajkanović.

 

Prema njenim riječima, profesori informatike su prošli i obuku za rad na pametnim tablama, ukupno ih je bilo tri, te sada svoja znanja prenose na ostale kolege.

 

Profesor informatike u ovoj školi Jasmin Burić kazao je, da pametna tabla u suštini profesorima pomaže da što jednostavnije i praktičnije učenicima pokažu gradivo vezano za informatiku, geografiju, istoriju i druge predmete.

 

„Učenici dobijaju vizuelno bolje informacije što poboljšava pamćenje kod učenika. To je jedan oblik savremena metode rada u nastavi. Učenici pokazuju oduševljenje u vezi sa pametnom tablom, dok malo stariji profesori pokušavaju zadržati svoje metode rada i malo se protive, ali nakon nekog vremena uglavnom uvide da je to zaista jedno odlično pomagalo koje im daje dosta savremeniju nastavu koju izvode“, dodao je Burić.

 

Direktorica Pajkanović, dodala je da se trenutno radi specifikacija za nabavku namještaja, kako bi se obnovilo ono što je starije, dok su kompjutersku opremu nabavljali proteklih godina, te od slijedeće godine planiraju nove nabavke.

 

„U odjelu za obrazovanje uglavnom imamo razumijevanje, mada zbog komplikovane procedure javnih nabavki ponekad to potraje“, naglasila je ona.

 

Ekonomska škola ove godine je u potpunosti ispunila plan upisa koji je iznosio 180 učenika, i od septembra će ovu školu pohađati oko 700 učenika.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com