Menu

Brčko: Fondacija Ekmečić među građanima Istaknuto

ekmUpravni odbor brčanske Fondacije “Legat kuća Ekmečić”  u gradskoj pješačkoj zoni upriličio je nesvakidašnje druženje sa građanima, uz izloženih više od 30 originalnih eksponata, koji su djela svjetski poznatog brčanskog slikara Ekmečića.

 

 

Prednjačili su njegovi crteži sa motivima stare brčanske čaršije, što je izazvalo veliki interes okupljenih, kao i pozitivno iznenađenje šetača.

 

„Ovo je samo početak male ljetnje prezentacije Legata Ekmečić, kako bismo građane podsjetili na neprocjenjivu umjetničku vrijednost onoga čime legat kroz ostavštinu raspolaže“, rekao je između ostalog, u ime UO“ Legata“ Ćazim Suljević. Podršku ovoj aktivnosti, koja će tokom ljetnjih mjeseci biti nastavljena, sinoć je svojim prisustvom dao i predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić.

 

Veče su svojim nastupom uveličali magistrica Jasmina Šehanović na violini i profesor na tuzlanskoj Akademiji dramskih umjetnosti, glumac Irfan Kasumović, koji je kazivao stihove bosanskohercegovačkih pjesnika, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com