Menu

baner for web jpg

JP „Komunalno Brčko“: Lokacijom curenja na mreži do smanjenja gubitaka vode Istaknuto

vod 1Jedan od strateških ciljeva JP „Komunalno Brčko“ definisanih za naredni trogodišnji period jeste smanjenje neprihodovane vode u vodovodnom sistemu Brčko distrikta BiH kojim upravlja naše preduzeće.

 

 

S tim u vezi, a u skladu sa izrađenim Akcionim planom za smanjenje neprihodovane vode i planiranim investicijama za tekuću godinu, preduzeće je nabavilo novu opremu za mjerenje i detekciju gubitaka na vodovodnoj mreži. Ujedno je dobavljač obezbijedio i edukaciju za zaposkenike o upotrebi i praktičnoj primjeni digitalnog akustičnog lokatora curenja - geofona i logera šuma sa korelatorom.

 

Tokom tri dana obuke, kojoj je prisustvovalo desetak zaposlenika iz radnih jedinica „Vodovod i kanalizacija“ i Administracija, obrađene su teme iz oblasti razumijevanja neprihodovane vode, kao i praktična obuka na terenu sa isporučenom opremom.

 

Učesnici edukacije, iskazali su zadovoljstvo realizovanom nabavkom uz uvjerenje da će nova oprema značajno doprinijeti poboljšanju na polju operativnog održavanja vodovodne mreže, na kojem smo suočeni sa kvarovima na cijevima, što za posljedicu ima visoke troškove operativnog održavanja, a uzrokuje gubitke vode u sistemu, poremećaje u snabdijevanju i smanjenje javnog povjerenja građana u komunalno preduzeće, što svakako želimo da izbjegnemo.

 

Osim ovog materijalnog i kadrovskog poboljšanja u radu, i ove godine u septembru naši zaposlenici prisustvovaće Waterloss akademiji, koja će okupiti veliki broj zaposlenika iz vodovodnih preduzeća širom BiH, angažovanih na smanjenju neprihodovane vode, sa ciljem da dobiju nove informacije i saznanja kako smanjiti gubitke vode u sistemu.

 

JP “Komunalno Brčko“ svjesno je da su ulaganja u kadrove i opremu ključni resursi poslovnog razvoja, te na tome kontinuirano radi.

vod 2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com