Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Brčko: Prisjećanje na granndioznost Seada Ekmečića Istaknuto

Ekmecic 3 642x336Prisjećanje na veličinu ličnosti i umjetničkog djela Seada Ekmečića, brčanskog akademskog vajara, kroz priču njegovih prijatelja, ali i prikazivanje specijalno snimljene emisije, bio je cilj još jedne aktivnosti koju je sinoć upriličo“Ligat kuća Ekmečića“.

 

 

Na ovaj način želimo još jednom ukazati brčacima na grandioznost ovoga puta umjetničkih djela Seada Ekmečića, čija je primjerice fontana „Mladosti“, prepoznatljivija kao „Ribica“, zaštitni znak grada“, rekla je kustosica legata Almedina Cifrić. Okupljenim Seadovim prijateljima i poštovaocima kuće Ekmečića, obratio se i podpredsjednik „Legata“ Ćazim Suljević, naglasivši da se kroz građansku aktivost napokon isposlovalo da Fontana Mladosti, bude izmještena na lokaciju koju je zahtjevao sam umjetnik.

 

„Obavješteni smo kako će u narednih petnaestak dana biti raspisan javni natječaj za izmještanje fontane, sa trenutne pozicije, koja je uz samu stambenu zgradu, tridesetak metara naprijed. Riječ je o posebno osmišnjenom prostoru u središtu pješačke zone.

 

Ovo nam je vrlo važno, jer je to jedna od Seadovih izričitih želja“, naglasio je Suljević, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com