Menu

Černobil na Merajama, sve je ali najmanje dječije igralište (FOTO) Istaknuto

Meraje igraliste 2Jedna od najvećih mjesnih zajednica u Brčkom koja se nalazi u blizini centra grada već duži period nalazi se u zapuštenom stanju, a posebno prolaznicima privlači pažnju dječije igralište koje je u katastrofalnom stanju.

 

 

Čitatelj portala poslao nam je nekoliko fotografija koje pokazuju stanje igralište i koje podsjeća na današnji Černobil koji je uništen nakon nuklearne eksplozije.

 

„Ovaj dio je pustara živa. Zapušteno, polomljeno, nigdje nikoga. PojediniOvo je vjerovatno i jedan dio rezultata zbog toga što mnogi napuštaju Brčko, pa ni djece više ne možeš vidjeti kao prije. Izgleda da danas ova dječija igrališta najviše posjećuju po noći stariji koji piju alkohol i da ne nabrajam dalje“.

 

Mnogi su se požalili i na igralište na Merajama koje graniči sa mjesnom zajednicom Ivici koje je isto u katastrofalnom stanju. Na tom dijelu već godinama koševi stoje uništeni, dio za odbojku kao i da ne postoji, iz betona trava raste i sl.

 

Prema raspoloživim informacijama Vlada Brčko je već u fazi poduzimanja mjera kako bi se u ovoj mjesnoj zajednici riješili problemi među kojim je i dječije igralište što će ponovo ovim mještanima okruženje učiniti ljepšim i ugodnijim.

 

Meraje igraliste 9Meraje igraliste 9Meraje igraliste 9Meraje igraliste 9Meraje igraliste 9Meraje igraliste 9Meraje igraliste 9Meraje igraliste 9

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com