Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

Brčko: Milić i Šadić na sastanku razgovarali o dodjeli 25 boračkih stanova Istaknuto

zgrada arbih 642x336Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić i glavni koordinator Vlade, Sead Šadić, sastali su se sa predstavnicima Koordinacije boračkih udrtuženja Armije Republike BiH za Distrikt.

 

Razlog sastanka je bio da se ustanove neophodni koraci za raspisivanje javnog poziva, odnosno dodjelu 25 stanova pripadnicima HVO i ARBiH, u namjenski izgrađenom objektu lociranom u neposrednoj blizini Željezničke stanice.

 

„Dogovoreno je da tokom ove sedmice i vlada i predstavnici HVO-a, te Armije Republike BiH, imenuju po tri člana u komisiju, kako bi čim prije bili ustanovljeni kriteriji za dodjelu stanova, te raspisan javni poziv za odabir korisnika“, rekao je u ime Koordinacije boračkih udruženja ARBiH, Avdija Banda.

 

Cijeli navedeni posao, zaključeno je na sastanku, trebao bi biti okončan do kraja ove godine, do kada bi zgrada trebala biti i useljena, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com