Menu

Otvorena likovna kolonija "Naiva na Savi" u Brčkom Istaknuto

likovna kolonija 3U okviru manifestacije“ Brčansko ljeto –Savski cvijet“ u Brčkom je danas otvorena peta po redu Međunarodna likovna kolonija „Naiva na Savi“. Organizator ove kolonije Mlade Filipović, predsjednik Udruženja ljubitelja umjetnosti Brčko kaže da na koloniji učestvuje ukupno sedam slikara iz Srbije i Hrvatske.

 

Većina slikara koji učestvuju na koloniji je sa sobom donijela po jedu skoro urađenu sliku, a svoje radove završavaće u narednih pet dana u prostorijama ULjUB-a u Brčkom.


Zlatko Kolarek, predsjednik Udruge“Hlebinski slikari i kipari naive“ kaže da u Brčko dolazi već pet godina, koliko traje i sama kolonija.


„Tema nikada nije zadana i mi uvijek slikama našu Podravinu, naše krajolike, naše Hlebine i naše okruženje“, istakao je Kolarek.


Štefan Varga slikar iz Kovačice kaže da mu je pravo zadovoljstvo što je došao u Brčko da sa svojim kolegama – slika i stvara lijepa djela.


„Slkaću „Zemlju snova“. To je ciklus slika koji slikam duži niz godina. To je nešto što je došlo iz moje mašte, pa zato i jeste zemlja snova „ pojašnjava Varga

 

Likovna kolonija „Naiva na Savi“ biće zatvorena u subotu 17. Avgusta, a slikari će našem gradu ostaviti vrijedna djela.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com