Menu

Sindikat Brčko propada: U Brčkom registrovan novi sindikat, Sindikat javne uprave Brčko Istaknuto

140217 plakat sindikat 2 e1524830646475 642x336Nakon što su zaposlenici u Vladi Brčko u obrazovanju napustili Sindikat Brčko distrikta BiH i formirali sindikat za obrazovanje sada je formiran još jedan pod nazivom Sindikat javne uprave Brčko distrikta BiH.

 

 

Sve glasnije se govori kako je Sindikat Brčko distrikta slabiji i da ima sve manje članova, a posebno na tu pojavu uticala je informacija da je jedna osoba iz rukovodstva Sindikata Brčko distrikta BiH zaposlena u Vladi sa falsifikovanom diplomom.

 

Redakcija “infobrcko.com” je nekoliko puta pokušala dobiti komentar od lidera Sindikata Brčko Ilije Kalajdžića međutim na mail nije odgovoreno.

 

Sindikat Brčko distrikta aktivno već godinama šuti kada su u pitanju stečene lažne diplome i ostaje nejasno, kako se može šutjeti i na ovom važnom problemu kada slogan iz Sindikata upravo šalje poruku da je i ovaj dio problem društva. Sindikat i dalje uporno pokušava da sebe predstavi kao jedinu organizaciju koja radi na rješavanju radničkih prava u Distriktu, ali bez rezultata.

 

Zbog toga u Brčkom u zadnji period formiraju se novi sindikati gdje zaposlenici istinski žele da konačno ostvare sva svoja prava koja su stvaljana pod tepih svih ovih godina.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com