Menu

Brčko: Počelo "Ljeto župe Zovik 2019" Istaknuto

ljeto zovik 642x336Turnirom u malom nogometu, u Brčkom je započela kulturno – sportska manifestacija „Ljeto župe Zovik 2019“ koja će trajati do petka, 16. kolovoza.

 

Mirko Zečević-Tadić, u ime organizatora, kaže da je program ispunjen raznim sadržajima, od planinarskih izleta do druženja u tamošnjem Planinarskom domu “Sveti Bernard”. On podsjeća da su jučer održani i 11. zavičajnih susreti Donji Zovik, dok je danas hodočašće i misa kod kapele u Gornje Zoviku.

 

Prigodom sutrašnjeg velikog blagdana za katolike – Velike Gospe, nakon vjerskih obreda, uslijedit će tradicionalna Smotra folklora i Sijelo župe Zovik. Posljednjeg dana manifestacije, u naselju Štrepci, bit će obilježen blagdan sv. Roka.

 

Prema iskustvima iz ranijeg razdoblja, organizatori „Ljeta župe Zovik“ i ove godine očekuju preko dvije tisuće posjetitelja, s obzirom da je najmanje polovina od toga u prethodnih nekoliko dana posjetila ovaj dio Brčkog.

 

Sredstva za realizaciju manifestaciji kroz dotacije prema mjesnim zajednicama obezbijeđena su iz proračuna Distrikta i kroz dobrovoljne priloge građana.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com