Menu

Brčko će uskoro dobiti "balon dvoranu" Istaknuto

baloni za natkrivanje sportskih terena 5501 1U brčanskom naselju Ilićka, pored postojećeg terena Fudbalskog kluba ‘Ilićka 01’, počela je gradnja sportske ‘balon dvorane’.

 

 

Izgradnju ‘balon dvorane’ inicirao je “Omladinski pogon FK Ilićka”, u saradnji sa Vladom Brčko distrikta.

 

Član Upravnog odbora “Omladinskog pogona FK Ilićka” Vedran Jovičić je rekao da je osnovna želja bila da se i u zimskom periodu stvore što bolji uslovi djeci koja trenuraju.

 

„Brčko je jedan rijetkih gradova koji nema balon salu, pa je naša ideja bila da to priuštimo našoj djeci i u tome smo naišli na razumijevanje lokalne vlasti“, rekao je Jovičić.

 

Vlada je za ove namjene izdvojila oko 90.000 KM. Uz sredstva od prošle godine, očekuje se, kaže Jovičić, da će čitav projekat, u vrijednosti oko 100.000 KM moći biti završen bez većih problema.

 

“Balon” će prvenstveno koristiti polaznici Omladinskog pogona FK “Ilićka”, ali će on biti otvorenog tipa, pa će u njemu aktivnosti moći imati svi.

 

“Balon” će biti dimenzija 45 h 25, a visok 11 metara.

 

Jovčić kaže da očekuje, ukoliko sve bude teklo prema planu, da ‘balon dvorana’ bude završena do novembra.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com