Menu

FK “Gornji Rahić” na novom stadionu poklonio pobjedu mještanima (FOTO/VIDEO) Istaknuto

fk 1Pred velikim brojem gledalaca danas je u Gornjem Rahiću odigrana utamkica na novom stadionu FK “Gornji Rahić” Prve lige Tuzlanskog kantona između FK “Gornji Rahić” i “Jedinstva” iz Lukavice gdje je uz veliku podršku gledalaca i vatrene navijače “Rahićka raja” fubaleri iz Rahića porazili protivnika rezultatom 3:2.

 

 

Predsjednik FK “Gornji Rahić” Esad Softić rekao je da je sretan što je FK “Gornji Rahić” dobio utakmicu na novom stadionu i zahvalio se svima onima koji su pomogli da se veliki dio stadiona završi kako bi se počelo sa utakmicama. On je rekao da će nastavak radova na stadionu uskoro početi.

 

“Nakon dugih 13-14 godina kada je počeo da se gradi ovaj stadion danas je zvanično i svečano odigrana prva utakmica. Završena je glavnina poslova i do sada je uloženo oko milion maraka. Mi imamo još nekih odobrenih sredstava koje treba realizovati do kraja ove godine i tekuće gdje bi završili cjelokupnu izgradnju stadiona. Nedostaju još stolice na velikoj tribini, rasvjeta i asfaltiranje ispred stadiona. Kapacitet je oko 2500 sjedećih mjesta, a sada imamo postavljeno 500 sjedalica i ostalo će biti do kraja godine postavljeno. Do ove finalizacije došlo je u zadnje dvije ili tri godine gdje su nam pomogli puno ljudi koji trenutno predstavljaju vlast u Distriktu. Zahvaljujemo se i svim ljudima koji su na bilo kakav način pomogli našem klubu, mještanima G. Rahića, našoj navijačkoj skupini “Rahićka raja” i svim ljudima dobre volje", rekao je Softić.

fk 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Današnjem svečanom otvaranju stadiona i utakmici prisustvovao je i Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH koji je rekao da je stadion bio neophodan na ovom području.

 

“Moram se zahvaliti Kancelariji za upravljanje javnom imovinom, mještanima, navijačkoj skupini, ali i velikom angažmanu predstavnika političke zakonodavne i izvršne vlasti kao što je poslanik Sead Softić i ministar u Vladi distrikta Edin Zaimović koji su forsirali da dođe do realizacije ovog važnog infrastruktrunog projekta. Imamo jedan savremen kompleks, a potrebno je naglasiti da u neposrednoj blizini imamo i savremenu fiskulturnu dvoranu koju smo počeli graditi i za koju treba još sredstava. Dvorana će na korist biti velikom broju stanovnika koji žive na ovom području”, rekao je Kadrić.

fk 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sead Softić, zastupnik SDA u Skupštini Brčko distrikta BiH rekao je da ga početak današnje utakmice na novom stadionu raduje kao i mnoge mještane.

 

“Ovo je sigurno jedan od najradosnijih momenata u mom životu, a tako mislim da je i za sve mještane Rahića, jer ovaj klub postoji od 1936. godine. Ovo je kruna našeg zajedničkog rada i nije bilo lako privesti kraju. Ima još par stvari završiti tako da će ovo biti na ponos svih građana distrikta”, rekao je Softić.

 

fk 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izet banda, predsjednik Fudbalskog saveza Brčko distrikta rekao je da je Savez ponosan što je dobio novi objekat.

 

“Ponosni smo i stvoreni su dobri infrastrukturni uslovi za dalji razvoj nogometnog sporta na ovim prostorima. FK “Gornji Rahić” sa ovim stadionom dobija uslove za igranje utkamica i višeg stepena takmičenja, a sa dodatanim finansijskim sredstvima mogu se stvoriti uslovi i za odigravanje utakmica u nogometnoj Premijer ligi BiH”, rekao je Banda.

 

fk 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prije svečanog otvaranje novog stadiona prisutni su minutom šutnje odali počast i “Memi”.

 

“MEMA, znamo da si gledao i uživao u pobjedi svog Rahića sa nekog boljeg i ljepšeg mjesta”, rekli su iz FK “Gornji Rahić”.

 

Iz kluba najavljena je nova utakmica za petanest dana koja će se igrati na novootvorenom stadionu u Gornjem Rahiću.

 

Aktivnosti kluba možete pratit na novoj Facebook stranici https://www.facebook.com/FK-Gornji-Rahi%C4%87-288464711268508/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fk 18fk 18fk 18fk 18fk 18fk 18fk 18fk 18fk 18fk 18fk 18fk 18fk 18

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com