Menu

U korajskom zaseoku Gajevi svečano otvorena džamija (VIDEO) Istaknuto

KOR 1Izgradnjom munare uz džamiju u zaseoku Gajevi kod Koraja u nedjelju je, uz prisustvo velikog broja zvanica i vjernika, upriličeno svečano proklanjavanje ove džamije.

 

 

Kako nas je upoznao Hazim Nakičević, predsjednik Organizacionog odbora za svečano proklanjavanje džamije, nesretni rat u Bosni i Hercegovini prekinuo je ideju da se na ovom prostoru napravi mesdžid, te je 2000. godine započeta izgradnja džamije i to isključivo dobrovoljnim prilozima građana, čija je ukupna izgradnja koštala 75.000 KM.

 

- Sredstva za munaru, visine 27,39 metara, koja je podignuta za samo mjesec dana, dobili smo prošle godine, uoči samog ramazana, putem javnog poziva, na koji smo aplicirali, od federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, kao i šest vakifa, koji su su donirali između 1.000 i 1.500 KM, te Općina Čelić. Njena vrijednost iznosila je oko 41.000 KM, kazao je Nakičević, te dodao da će se džamija proglasiti vlasništvom i u funkciji Islamske zajednice.

Džamiju Gajevi je svečano otvorio Mensur Karasuljić, jedan od vakifa, koji je, nesebičnim finansijskim ulaganjem u ovaj vjerski objekat, pomogao da se ezan razliježe ovim korajskim krajem.

 

Video na ovom linku https://www.facebook.com/Tuzlarije/videos/562672240936512/

 

http://www.bhstring.net

 

KOR 4KOR 4KOR 4KOR 4

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com