Menu

Hljeb poskupio i u Brčkom Istaknuto

hljebNa području Distrikta cijena hljeba sa jedne marke povećana je na marku i dvadeset, potvrdili su vlasnici nekoliko brčanskih pekara.

 

 

Vlasnik pekare „Ilićka“ Slavoljub Gavrić, istakao je da je hljeb poskupio i u okruženju, odnosno FBiH i RS-u, te da su se prvenstveno zbog toga odlučili na ovakav korak i u Distriktu.

 

„Razlog poskupljenja je taj što su posljednjih godina poskupili gorivo, struja, ali i pekarske osnovne sirovine, odnosno brašno, kvasac, ulje i maslac, dok se cijena hljeba nije nikako mjenjala. Davno se cijena hljeba trebala povećati“, naveo je Gavrić.

 

Prema saznanjima sa terena, utvrdili smo i to da hljeb nije poskupio u svim brčanskim pekarama.

 

Zašto cijena hljeba nije povećana u svim pekarama, te da li će se to možda ipak desiti uskoro, nismo uspjeli saznati jer nam je iz Privredne komore potvrđeno da u Brčkom više ne postoji pekarska sekcija, pa tako ni osoba koja bi nam dala tačnu informaciju.

 

A od anketiranih građana Distrikta, neki su već znali ovu informaciju, a neki ne.

 

Većina ih je povećanje cijene ove osnovne životne namirnice prokomentarisala na način da to nije trebalo da se desi jer su penzije male, a plate se ne povećavaju.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com