Menu

baner for web jpg

"Groblje" novih mercedesa potpuno zbunilo javnost u Njemačkoj (VIDEO) Istaknuto

MER444Njemačka javnost zaintrigirana je nakon fotografije koja pokazuje 9.000 novih “mercedesa” koji su parkirani na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn vojnog aerodroma u Grobenknetenu u njemačkoj Donjoj Saskoj.

 

 

Kako javlja radio Bremen, riječ je o 9.000 automobila ukupne vrijednosti od gotovo milijardu evra koje je “mercedes” bio prisiljen privremeno uskladištiti.

 

Razlog još nije potpuno jasan, ali novinari radija Bremen otkrili su kako je riječ o vozilima proizvedenim u američkoj fabrici u Tuskalosi u Alabami koji u proizvodnji nisu zadovoljili standarde “mercedesa” te imaju po nekoliko ozbiljnih nedostataka.

 

Najviše ima SUV modela GLE i GLS te coupe izvedbe C i E klase, kao i znatan broj ultraluksuznih “mercedes-maybacha S-klase” koji su stigli u njemački pogon u Bremenu na doradu.

 

Zanimljivo je da među njima ima i modela za američko tržište, kao i činjenica da su tamo smješteni i modeli koji se više ne prodaju poput ML-a i R-klase, otkriva njemački Bild.

 

Automobili su posljednjih sedmica tegljačima svakodnevno dopremani na bivši vojni aerodrom koji je zaštićen visokom ogradom te u potpunosti pokriven videonadzorom.

 

“Mercedes” trenutno 40.000 novih automobila ne može pustiti u prodaju (GLE i GLS) zbog nedostataka uočenih kod sjedišta i branika kod montaže, a čekaju se i neki od dobavljača da povise nivo kvaliteta na kakvom u “mercedesu” insistiraju, prenose mediji.

 

Iz uprave su javili kako je riječ o normalnim procesima u proizvodnji te da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com