Menu

Brčko: Zamjena javne rasvjete LED sijalicama odgođena zbog žalbe na tender Istaknuto

photo of new led street lights taken on carling ave looking east across the st2Početak projekta zamjene klasične javne rasvjete LED sijalicama u Brčkom odgođen je za početak naredne godine zbog žalbe na nedavno sproveden tender javne nabavke.

 


Šef Odjeljenja za komunalne poslove Zoran Bulatović rekao je novinarima da je i ovaj slučaj pokazao da Zakon o javnim nabavkama BiH usporava mnoge projekte, te da su neophodne njegove izmjene.

 

“Ponovo ćemo raspisati tender. Nadam se da će privatni partner za ovaj projekat biti izabran do kraja godine, a radovi početi sljedeće. Nakon što izaberemo najpovoljnijeg ponuđača, koji će uraditi studiju izvodljivosti, komisija za javno-privatno partnerstvo odlučiće da li je ovaj projekat ekonomski opravdan”, naveo je Bulatović.

 

On tvrdi da je projekat isplativ, ali, kaže, to mora da dokaže i studija izvodljivosti.

 

“Uvođenjem LED rasvjete troškovi održavanja javne rasvjete bili bi smanjeni za 60 odsto, a projekat bi bio finansiran iz tih ušteda”, naveo je Bulatović.

 

Procjenjuje se da u distriktu ima oko 22.000 sijalica, a tačan broj utvrdiće studija izvodljivosti.

 

Godišnji troškovi javne rasvjete iznose dva miliona KM, dok njeno održavanje, za koje je zaduženo Javno komunalno preduzeće, košta dodatnih 300.000 KM.

 

Kao pilot-projekat LED rasvjeta je uvedena na Bulevaru mira, što je omogućeno njegovom rekonstrukcijom.

 

Na isti način LED rasvjetu dobiće i Ulica Branislava Nušića u centru grada.

 

Izvor: SRNA

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com