Menu

Džaferović razgovarao s ambasadorom Williamsonom o Brčko distriktu Istaknuto

dz66Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao je danas s predsjedavajućim Arbitražnog tribunala za spor oko međuentitetske linije razgraničenja u području Brčkog ambasadorom Johnom Clintom Williamsonom.

 

 Na sastanku, kojem je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt BiH Michael Scanlan, razgovarano je o političko-ekonomskom stanju i prilikama u Brčko distriktu i Bosni i Hercegovini.

 

Poželjevši Williamsonu uspješan rad, Džaferović je naglasio važnost Brčko distrikta BiH za Bosnu i Hercegovinu.

 

Istakao je značaj Arbitražnog tribunala za Brčko i funkcionisanje Brčko distrikta BiH u skladu s Arbitražnom odlukom, te izrazio čvrsto opredjeljenje za očuvanje i unapređenje vrijednosti na kojima je konstituisan Brčko distrikt BiH i naglasio da je primjer mulitietničke sredine koja dobro funkcioniše.

 

Ambasador Williamson je zahvalio Džaferoviću za podršku u radu, te izrazio zadovoljstvo saradnjom sa zvaničnicima i institucijama u cilju očuvanja stabilnosti i održivosti Distrikta.

 

"Strukture u Brčko distriktu BiH su stabilne ali ima prostora za napredak u oblastima dobrog upravljanja, razvoju infrastrukture i jačanju ekonomije", naglasio je Williamson.

 

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Mikulić, a u ime člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika savjetnik Dragoljub Reljić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com