Menu

Indijka u 73. godini rodila dvojke, muž nakon saznanja doživio moždani udar

INdiJedna 73-godišnja žena u indijskoj državi Andhra Pradesh rodila je blizance. Ljekari su u četvrtak potvrdili da je riječ o dvije djevojčice, koje su se rodile nakon vantjelesne oplodnje (IVF).

 

 


"Majka i bebe su dobro", rekla je za BBC Telugu dr Uma Sankar, ginekolog.

 

Mangayamma Yaramati rekla je da su ona i njen suprug, koji ima 82 godine, oduvijek željeli imati djecu, ali da do sada nisu mogli začeti.

 

"Nevjerovatno smo sretni", izjavio je njen suprug Sitarama Rajarao dodajući da je Yaramati zatrudnjela u roku od dva mjeseca od početka IVF liječenja.

 

Ona je rekla kako su mnogo puta pokušavali dobiti dijete i da su posjećivali brojne ljekare, a ovo im je najsretniji trenutak u životu. Istakla je da se osjećala stigmatizirano u svojoj zajednici i selu i da su je često isključivali s društvenih okupljanja jer nije bila majka.

 

Interesantno je da je samo dan nakon što su se blizanci rodili, Rajarao pretrpio moždani udar i trenutno se nalazi na liječenju u bolnici.

 

Blizanke rođene su carskim rezom, što je uobičajena metoda u ovako rijetkim slučajevima. Tokom 2016. godine još jedna Indijka je u 70-im godina, Daljinder Kaur, rodila dječaka, piše BBC News.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com