Menu

baner for web jpg

Za sanaciju klizišta u Brčko Distriktu ove godine 600. 000 maraka Istaknuto

Kliziste u Gornjoj Skakavi 642x336U tri sata i 50 minuta juče na području Tuzlanskog kantona registrovan je zemljotres jačine 4,7 stepeni po Rihteru. Prema riječima Mirsada Hasanbašića, koordinatora za krizne situacije u vladinom Odjelu za javnu sigurnost na području Brčko Distrikta nije bilo posljedica u gradu ni dojava o uzbunjenosti stanovištva. Unazad tri mjeseca zabilježeno je nekoliko manjih zemljotresa i u Brčko Distriktu, ali nije bilo posljedica za građane, niti materijalnih šteta.

 

 

Hasanbašić je ipak, u slučaju eventualnog zemljotresa, građanima preporučio samozaštitu, izlazak iz objekata i čekanje ekipa za spašavanje.

 

“U Odjelu za javnu sigurnost, profesionalni sastav, Pododjel za zaštitu i spašavanje, Vatrogasna jedinica, Civilna zaštita i Odsjek za osmatranje i obavještavanje, u saradnji sa nevladinim organizacijama, formiran je mješovoti USAR-tim po međunarodnim stadardima čiji je zadatak traženje i spašavanje iz ruševina u urbanom podurčju, naveo je Hasnabašić.

 

On je rekao da je iza nas jedan sušni period, problema sa vodom na vodoplavnim područjima nema, dežurni tim za spašavanje je u pripravnosti 24 sata dnevno, a proteklog mjeseca uspješno su obezbijeđene tri regate na rijeci Savi.

 

Hasanbašić je još kazao da u proteklom periodu nije bilo pomjeranja tla na registrovanim klizištima. On je dodao da će sa prvim kišama, vjerovatno, opet biti problema sa klizištima, te je u Odjelu za ovu godinu planirano 600.000 maraka za sanaciju projektiranih klizišta .

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com