Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Ćiro Blažević o ostavci selektora Zmajeva: Prosinečki je gospodin! Istaknuto

61585914 miroslav ciro blazevic ciro blazevicSelektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki podnio je danas ostavku, a ova vijest potresla je sportsku javnost u našoj državi, ali i u njegovoj Hrvatskoj.

 

 


Gotovo svi hrvatski mediji prenijeli su ovu informaciju, a iznenađenje je bilo prisutno i kod još jednog bivšeg selektora BiH - Miroslava Ćire Blaževića.

 

"Prosinečki je jedan gospodin. Jedan veliki sportista. Vjerovatno je bio u jednom teškom stanju nakon poraza u Armeniji. Malo je očekivao da će doživjeti ovakav potop, a Robert sigurno najmanje. Međutim, ja se nadam da će se i on i reprezentacija BiH izvući iz ove krize jer život ide dalje", rekao je Blažević za portal Klix.ba.

 

Popularni Ćiro je i sam bio selektor Prosinečkom u reprezentaciji Hrvatske, a o svom nekadašnjem pulenu ima izuzetno visoko mišljenje.

 

"Prosinečki je trener kojeg ćeš teško naći i teško ga je zamijeniti. Ne znam šta se to dogodilo u Armeniji, ali je ovakav rasplet situacije za mene veliko iznenađenje", rekao nam je Blažević.

 

Podsjetimo, Ćiro je bio selektor reprezentacije BiH u periodu od augusta 2008. do novembra 2009. godine, odnosno kvalifikacioni ciklus za plasman na Svjetsko prvenstvo koji je neuspješno okončan porazom od Portugala u baražu.

 

S druge strane, Prosinečki je na klupi Zmajeva bio gotovo dvije godine, odnosno od januara prošle godine, a nakon dobrih rezultata u Ligi nacija, podnio je danas ostavku nakon debakla u kvalifikacijama Evropskog prvenstva.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com