Menu

U Ograđenovcu kod Brčkog obilježen je dan mjesne zajednice Istaknuto

0909 ogradjenovac hanuma slika za sukiU Ograđenovcu kod Brčkog obilježen je dan MZ . Tim povodom članice Udruženja žena “Hanuma” organizovale su petu po redu izložbu tradicionalnih jela s ciljem očuvanja bošnjačke tradicije i kulture.

 

 

Mjesna zajednica Ograđenovac jedna je od manjih mjesnih zajednica na području Distrikta Brčko a broji oko 358 domaćinstava. Tokom cijele godine mještani ovog sela organizuju mnogobrojne aktivnosti s naglaskom na tradiciju i kulturu. Hanume iz Ograđenovca svoj nesebičan trud uložile su u pripremu tradicionalnih jela i na taj način pridonijele obilježavanju dana mjesne zajednice.

 

Mjesna zajednica Ograđenovac nastoji što većim brojem aktivnosti spriječilti odlazak omladine u inostranstvo. Nadaju se da će i mlađe generacije nastaviti s očuvanjem tradicije koju oni grade već godinama.

 

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com