Menu

Brčko: Održano predavanje na temu porodice i braka Istaknuto

0910 predavanje o porodici otac serafin 2 5855Porodica i brak bili su tema predavanja organizovanog za građane. Predavač je bio otac Serafim iz Manastira Svete Trojice iz Bijele vode kod Ljubovije. Govoreći o porodici i braku, otac Serafim je rekao da je porodica danas ugrožena sa više aspekata.

 

 

Otac Serafim govorio je i o važnosti ispovjedanja prije ulaska brak. Napominje, mnogi mladenci danas to zaobilaze.

 

“Ako ne uđemo čisti u brak, uđemo sa dugovima. Satana to počne da naplaćuje. Onda poslije toga često se ljudi razvedu, pre nego što potroše ono što su dobili na vjenčanju kao dar” rekao je otac Serafim.

 

Predavanje je organizovano u administrstivno-kulturnom centru” “Patrijarh Srpski Pavle” , a u organizaciji Crkvene opštine Brčko i Udruženja građana Bastion.

 

Zadatak Crkve je da osnaži porodicu, jer porodica je mala crkva. Onaj ko ima malu crkvu ima i veliku,a ko ima i malu i veliku crkvu imaće i državu, poručio je otac Serafim.

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com