Menu

Pokreti koji stvaraju jezu: Robot Atlas od sada i kao gimnastičar (VIDEO)

robbboAmerička kompanija Boston Dynamics u utorak je objavila video u kojem njen najpoznatiji prototip - robor Atlas, izvodi do sada ne viđene akrobacije. Nakon gledanja videa jeza koju možda osjetite je sasvim razumljiva.

 

 


U poljednjem zabilježenom performansu, Atlas koristi svoje cijelo tijelo kako bi izveo niz manevara koje smo do sada mogli povezati sa, naprimjer, gimnastikom i tjelesnim odgojem ljudskih bića.

 

"Kreirali smo ove pokrete koristeći optimizirani algoritam koji kompleksne opise dinamičnih manevara pretvara u pokrete u mjeti u kojoj su oni mogući. Uspješnost Atlasovih glatkih pokreta, koji su bolji od prethodno implementiranih, iznosi oko 80 posto", rekli su iz kompanije Boston Dynamics.

 

Inače, robot Atlas stvoren je 2013. godine,a zamišljen je kao humanoidna mašina sposobna za potragu i spašavanje unesrećenih osoba.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com