Menu

Skupština Brčko raspravljala o... Istaknuto

53.sjednica Skupštine Foto 3Skupština Brčko je na 53. sjednici usvojila Nacrt zakona o preuzimanju dioničkih društava u prvom čitanju. Usvojen je i Nacrt zakona o poslovnim zonama u prvom čitanju i donesena Odluka o održavanju javne i stručne rasprave u roku od 60 dana. Razmatranje i usvajanje Nacrta zakona o radu u drugom čitanju odloženo je do izjašnjavanja Ekonomsko-socijalnog savjeta o amandmanima poslanika.

 

 

Poslanici su donijeli Odluku o imenovanju članova Upravnog odbora Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta. U Upravni odbor su na period od četiri godine imenovani Ivan Krndelj, Siniša Jovanović, Sejfudin Zahirović, Vedad Zejčirović i Zorica Zekić. Doneseno je i 16 odluka o utvrđivanju javnog interesa Brčko distrikta za izgradnju puteva, vodovodne i kanalizacione mreže u mjesnim zajednicama širom Brčko distrikta.

 

Poslanici su usvojili Izvještaj o izvršenju Budžeta Brčko distrikta za period od 1. januara do 31. marta 2019. godine i razmatrali Informaciju okvirnog budžeta Distrikta za period od 2020. do 2022. godine.

 

Sjednica je prekinuta tokom rasprave o davanju saglasnosti na Odluku o raspodjeli neraspoređene neto dobiti za 2018. godinu JP „Putevi Brčko“ i bit će uz razmatranje preostalih tačaka dnevnog reda nastavljena na nastavku 53. redovne sjednice.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com