Menu

ZZZ Brčko: Uskoro zaposlenje za 150 nezaposlenih lica Istaknuto

zapos888Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta je 27. septembra zaključio Javni poziv poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih lica na koji se ove godine javilo 160 firmi, a koje su aplicirale za zapošljavanje 215 lica.

 

 

Ovim javnim pozivom je definisano da u kategoriju teže zapošljivih lica spadaju mladi do 30 godina, osobe preko 50 godina, lica sa preko 50 procenata invaliditeta, djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, civilne žrtave rata i njihova djeca, pripravnici i oni koji se preko 12 mjeseci nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

 

“Nakon što se u naredni mjesec dana izvrše sve neophodne provjere Zavod će potpisati ugovore sa poslodavcima za zapošljavanje oko 150 nezaposlenih lica iz ovih kategorija”, istakao je Vlado Jevtić direktor Zavoda za zapošljavanje u Brčkom.

 

Nezaposlena lica koje poslodavci zaposle putem ovog javnog poziva dobijaju posao, ali i sve plaćene obaveze predviđene bruto platom za 24 mjeseca.

 

Za ovaj javni poziv u budžetu Brčko distrikta predviđena su sredstva u iznosu od milion KM.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com