Menu

baner for web jpg

Djevojčici mobilni telefon eksplodirao pored glave i ubio je Istaknuto

mobitel u krevetu ilustracija 559dce6f04a252c5e5c6bab07e67a37b view article newTinejdžerka Alua Astkič Abzalbek (14) umrla je od povreda glave koje je zadobila nakon što joj je mobilni telefon tokom punjenja na jastuku eksplodirao pored glave dok je spavala. Djevojčica je otišla u krevet dok je slušala muziku u svojoj kući u Kazahstanu, a idućeg jutra pronađena je mrtva sa baterijom koja je eksplodirala, piše Daily Mail.

 

Jedan od policajaca rekao je da je mobilni telefon 14-godišnjakinje ostao uključen u utičnicu i da je ona odmah umrla. Njena devastirana porodica pozvala je hitnu pomoć, a bolničari su mogli samo potvrditi da je tinejdžerka mrtva.

 

Forenzičari su poslije potvrdili da je mobilni telefon u ranim jutarnjim časovima eksplodirao nakon pregrijavanja koje je nastalo punjenjen, pišu lokalni mediji. Smrt ove 14-godišnjakinje opisana je kao “tragična nesreća”.


Marka njenog pametnog telefona nije otkrivena, a Aluini prijatelji još ne mogu vjerovati da je njihova prijateljica mrtva pa na društvenim mrežama pišu koliko im nedostaje.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com