Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

 

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Amel Tuka u suzama: “Ja svoj narod stvarno volim u srcu i svoju BiH” (VIDEO) Istaknuto

amel tuka 3Naš najbolji srednjoprugaš je u finalnoj trci u Dohi istrčao vrijeme 1:43.47 i tako ostvario najveći uspjeh bh. atletike nadmašivši rezultat iz Pekinga 2015. godine kada je osvojio bronzu.

 

 

Zenica je večeras veličanstveno dočekala Amela Tuku, svjetskog vicešampiona u atletskoj disciplini na 800 metara. Obraćajući se publici na stadionu Kamberovića Polje, Tuka je u suzama poručio da je njegovo srebro iz Katara uspjeh cijele Bosne i Hercegovine, te najavio nove medalje i pobjede u nastavku karijere.

 

“Prije četiri godine smo slavili prvu medalju koju sam osvojio, sad smo zajedno otišli na jednu stepenicu više. Želim vam reći da sam izuzetno ponosan. Kada sam prošao kroz cilj pomislio sam upravo na ovaj trenutak podjele radosti s vama. Ja svoj narod stvarno volim u srcu i svoju BiH”, kazao je Tuka u emotivnom govoru pred hiljadama navijača na Kamberovića Polju.

 

Pozvao je svoje navijače da pozdrave njegovog trenera Italijana Giannia Ghidinia, za kojeg je kazao da je najbolji trener na svijetu i najzaslužniji za njegov uspjeh.

 

Tuku su na Stadionu Kamberovića polje, gdje je i započeo atletsku karijeru i gdje se večeras okupilo oko 1.500 ljudi, dočekali i predsjednik zeničkog kluba Nedžad Heco, trener i selektor muške bh. reprezentacije Elvir Krehmić te njegovi klupski prijatelji i reprezentativci Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Mediha Salkić, Maid Redžić, Sedin Heco, potpredsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Suad Kaknjo.

 

– Amel Tuka se čekao stoljećima. Nadam se da neće proći toliko vremena da se ponovo rodi jedan Amel Tuka – kazao je selektor Krehmić, dodavši da će Tuka novu priliku da se iskaže imati iduće godine na Olimpijskim igrama u Tokiju (Japan).

 

Za Hamzu Alića, Tuka je veliki šampion.

 

– On je ponos BiH. Tuka, uz Božiju pomoć, može osvojiti i prvu medalju za BiH – kazao je on.

 

Zeničani su, na istom mjestu, doček za Tuku organizirali i prije četiri godine, kada je na 15. svjetskom prvenstvu u Pekingu (Kina) u istoj disciplini osvojio bronzanu, inače svoju i prvu svjetsku atletsku medalju za BiH.

(fokus)

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com