Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Dino Hotić: Čast mi je biti među Zmajevima, Džekin izostanak je veliki hendikep Istaknuto

dinoBh. nogometaš Dino Hotić priključio se reprezentaciji BiH nakon što je promijenio sportsko državljanstvo i dobio poziv selektora Roberta Prosinečkog. Za portal Klix.ba je rekao da je sretan i ugodno iznenađen.

 

 


U ponedjeljak je zvanično saopćeno da je FIFA odobrila Hotiću promjenu sportskog državljanstva, čime su nestale sve zapreke da postane bh. reprezentativac. Nakon te odluke ovaj igrač Maribora je ekspresno dobio poziv selektora Prosinečkog i već se nalazi sa saigračima u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici.

 

"Veoma sam sretan što sam dobio dozvolu FIFA-e i tako stekao pravo nastupa za Zmajeve. Pozitivno sam iznenađen što sam već pozvan na okupljanje i zaista mi je velika čast biti među svim ovim igračima", izjavio je Hotić.

 

Ekipa ga je dobro prihvatila i ugodno se osjeća.

 

"Momci su me zaista odlično primili, a Pirke (Kenan Pirić) mi sada vraća dug, jer sam ja njemu pomogao kad je došao u Maribor", rekao je novi bh. reprezentativac.

 

Zmajeve čekaju dvije teške utakmice, a protivnici su Finska 12. oktobra u Zenici te Grčka 15. oktobra u Atini. Šanse za plasman na Euro nisu dobre.

 

"Ja sam novi u reprezentaciji i ne bi bilo primjereno da komentarišem stanje na tabeli Grupe J. Ne znam kakve su bile okolnosti i zašto je naša reprezentacija plasirana na četvrtu poziciji. Znam samo da su ovi momci u Ligi nacija pokazali da čine kvalitetnu ekipu i mogu reći da sam veoma sretan što sam s njima", kazao je Hotić.

 

Dodatna otežavajuća okolnost po Zmajeve je povreda kapitena Edina Džeke koji je morao na operaciju.

 

"Džekin izostanak bi bio hendikep za svaku reprezentaciju pa je tako veliki hendikep i za nas", zaključio je Hotić.

 

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com