Menu

Udarana i davljena: Obdukcijom otkriveni stravični detalji ubistva Mostarke, policija “češlja” teren Istaknuto

lana3Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, na tijelu 19-godišnje djevojke L.B. iz Mostara, koje je pronađeno u nedjelju u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, nađeni su tragovi udaraca, većinom u predjelu glave, a ima i određenih tragova u predjelu ruku i rebara.

 

 

Pored toga, pronađeni su i tragovi na vratu, nalik onima koji nastaju gušenjem, potvrdio je za Fenu županijski tužitelj Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) Josip Aničić.

 

– Za sada nema tragova da je djevojka bila silovana – kaže tužitelj i navodi kako se čeka pismeni nalaz i mišljenje vještaka.

 

Aničić je potvrdio i da je na mjestu događaja pronađen mobitel ubijene djevojke koji je poslan na vještačenje u Sarajevo te da, prema saznanjima Kantonalnog tužiteljstva, zasad nema osumnjičenih.

 

– Prema prvim rezultatima, sve se događalo oko mjesta na kojem je pronađena, na što ukazuju i tragovi borbe nađeni tokom uviđaja – naglasio je tužitelj.

 

Podsjećamo, na poziv Policijske uprave Ljubuški beživotno tijelo djevojke iz rijeke su izvukli pripadnici gorske službe spašavanja, a u akciji je sudjelovalo 12 spašavatelja iz Ljubuškog i Čitluka.

 

Pripadnici MUP ZHK kantona i dalje osiguravaju mjesto zločina, a istražitelji još “češljaju” teren.

 

MUP ZHK pozvao je građane da ako imaju bilo kakva saznanja vezana za ovaj događaj kontaktiraju policiju na broj 039/ 830-808.

 

(fokus)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com