Menu

Danas kiša, do 20. oktobra ne morate ni gledati kakvo će biti vrijeme Istaknuto

jesn7Danas nas u Bosni i Hercegovini očekuje blagi pad temperature i pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom.

 

 

Vjetar će biti slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i jugoistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepeni, na jugu zemlje do 24.

 

Sutra će u Hercegovini pretežno sunačno vrijeme, dok će u Bosni biti više oblačnosti prije podne, a sunčano u drugoj polovini dana. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepeni, na jugu zemlje do 25.

 

Od petka pa do drugog vikenda (19. i 20. oktobra) prema trenutnim sinoptičkim kartama prognozira se sunčano i relativno toplo vrijeme.

 

Uz jutarnju maglu u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, tokom dana očekuje se stabilno i malo do umjereno oblačno vrijeme.

 

Jutarnje temperature između osam i 15, a najviše dnevne u rasponu od 19 do 25 stepeni.

(fokus)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com