Menu

Objavljen registar boraca! Napokon možete provjeriti koliko je ko bio u ratu Istaknuto

registar boracaJedan od tri glavna zahtjeva demobilisanih boraca proteklih godina bio je i jedinstveni borački registar. Iako prilično skriven od javnosti, registar je ugledao svjetlo dana i u njemu možete pronaći podatke o tome koliko je koji borac učestvovao u borbama tokom agresije na BiH.

 

 

Link se nalazi na jednoj od podstranica Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. Tu se nalazi formular u kojem je potrebno unijeti tačne podatke, odnosno prezime i ime osobe koja je bila dio Armije RBiH ili MUP-a RBiH.

 

Ne postoji jedinstvena lista imena, već je potrebno znati koga tačno želite provjeriti i saznati da li je ratovao i koliko je tačno dana proveo u uniformi.

 

Inače stranici ministarstva možete pristupiti OVDJE, a registar se nalazi u gornjem desnom uglu početne stranice.

 

Nedugo nakon objave ove informacije došlo je do preopterećenja servera na stranici resornog ministarstva pa je stranica postala nedostupna.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com