Menu

Policija Brčko i ove godine obilježava Evropski dano borbe protiv trgovine ljudima Istaknuto

trgovina ljudimaEvropska komisija je proglasila 18. oktobar Evropskim danom borbe protiv trgovine ljudima. Ljudima se trguje zbog prisilnog rada, prosjačenja, lažnih usvajanja, lažnih i prisilnih brakova, trgovine ljudskim organima, pornografije, prisilne prostitucije i slično.Najugroženija kategorija su djeca i djevojke a u poslednje vrijeme i radno sposobni muškarci, a sve radi eksploatacije.

 

 

Kako bi javnosti ukazali na fenomen trgovine ljudima, te podigli nivo svesti građana u prevenciji i borbi protiv trgovine ljudima, Policija Brčko distrikta BiH će obilježiti ovaj dan, (u saradnji sa nevladinim organizacijama iz Brčkog i iz Bijeljine), kroz različita druženja građana i policije, gdje će policijski službenici dana 18.10.2019. godine od 10,00 na Trgu mladih u Brčkom, vršiti podjelu promotivnog materijala-letaka kojima se ukazije na ovaj problem.

 

Takođe od 12,15 sati u JU Tehničke škole u Brčkom, policijski istražitelji (koji neposredno rade u oblasti „trgovine ljudima“) družit će se sa učenicima, kao i održati prigodno predavanje o ovom problemu, na temu: „Trgovina ljudima“.

 

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom poziva građane da ukoliko imaju bilo kakvih informacija a odnose se na trgovinu ljudima da iste dostave Policiji na broj 122 ili 049/233-200.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com