Menu

U vozilu inspektora MUP-a RS pronađeno oružje i municija Istaknuto

Otkriveno oruzje i municija e1571400759942Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u petak su uhapsili državljana BiH S. I. (1967.) u čijem su vozilu pronađene velike količine vojnog oružja, streljiva te eksplozivnih sredstava.

 

 

S. I. je otkriven u graničnom pojasu na području Rudog, tokom kontrole vozila “Passat”, saopćeno je iz Granične policije BiH.

 

O slučaju je upoznat tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu – područni ured Višegrad, koji je naložio da se predmet dostavi Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na daljnje postupanje.

 

Nezvanično, u pitanju je inspektor Policijske uprave Foča Slavko Ivanović.

 

Na dvije lokacije u Rudom, koje koristi osoba inicijala I.S. u toku su pretresi, a u vezi postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, potvrđeno je Policijske uprave Foča.

 

Policija vrši pretres porodične kuće, pomoćnih objekata i putničkog motornog vozila “Passat“ koje koristi osumnjičeni.

 

Te aktivnosti odvijaju se uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Višegrad, a po usmenoj naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Višegradu.

 

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su danas na području Rudog S.I. (52), državljanina BiH, nakon što su u njegovom automobilu pronašli veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

 

-Graničnom kontrolom vozila pasat bh. tablica, kojim je i upravljao S.I., pripadnici GPBiH otkrili su veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava – navedeno je u saopćenju Granične policije BiH.

(fokus)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com